Skogbrann
Foto: Skogbrann Helikopter / Twitter / NTB scanpix

Økende skogbrannfare

22. mai 2018

Hele Sør-Norge preges av varme og lite nedbør. Skogbrannfaren er stor mange steder og ventes å bli større. Det er ekstremt tørt i store deler av Sør-Norge. Helt fra Trøndelag og sørover varsler Yr stor gress-, lyng- eller skogbrannfare.

– Det ventes heller ikke regn framover, noe som igjen øker faren. Vegetasjon kan lett antennes, og store områder kan bli berørt, skriver Yr-meteorologene på Twitter tirsdag formiddag.

– Veldig tørt i skog og mark i vårt område. Vær forsiktig med ild, skriver Vestviken 110-sentral i drammensområdet på Twitter tirsdag. Mandag kveld måtte mannskaper få bistand fra et brannhelikopter da det brøt ut brann i lyng og kratt ved DNT-hytta Eikssetra i Lier.

På Yr er det sendt ut obs-varsel for tre områder. Dette gjelder Østafjells, Vestlandet sør for Stad og for Møre og Romsdal og Trøndelag. For samtlige områder gjelder oppfordringen om at folk må være forsiktige med bruk av ild. Det vil være tørt, og faren for brann er stor så lenge det ikke kommer nedbør av en viss mengde. Det er imidlertid ikke varslet noe nedbør de nærmeste dagene.

(©NTB)