Therese Ryan. Foto: Nortura
Therese Ryan. Foto: Nortura

Ny slakterlinje i Tønsberg i drift

5. september 2022

Fra 1. september er den nye slakterlinjen ved Nortura Tønsberg i drift. Dette gjør Nortura Tønsberg til ny hovedpulsåre for svinekjøtt på Østlandet.  Det nye anlegget er modernisert og legger til grunn for en mer bærekraftig drift og skaper nye arbeidsplasser i området.

All gris fra Nortura på Østlandet vil nå slaktes på Nortura Tønsberg. Tidligere har slakt vært fordelt mellom Nortura Rudshøgda og Tønsberg. Ved å samle volumet til Tønsberg utnytter man kapasiteten opp imot 95%.

– Tønsberg var allerede et spesialisert svineanlegg med stor skjærekapasitet på gris og er en stor bruker av svineråstoff inn i landets største pølsefabrikk. Ved å spesialisere oss på et sted, har vi også fått gjort større investeringer i teknologi og utstyr, forteller fabrikksjef Therese Ryan

Det siste året har det blitt lagt ned mye arbeid med å gjennomføre prosjektet.

  • Vi har jobbet hardt det siste året for å få i gang den nye slakterlinja, med ny avdeling for utnyttelse av biprodukter slik at vi kan utnytte hele dyret enda bedre. Det har krevd mye av dyktige ansatte og leverandører. Vi er veldig stolte over å endelig være i gang og gleder oss til å levere, forteller en stolt fabrikksjef.

Offisiell åpning av anlegget skjer 21.september

Kilde: Pressemelding fra Nortura