Foto: Nortura
Foto: Nortura

Norturas kredittverdighet nedgraderes

26. september 2023

Nortura vurderes som mindre kredittverdig enn før og har fått kredittratingen nedgradert.

Det kommer fram i en rapport fra kredittbyrået Nordic Credit Rating (NCR), skriver Nationen.

Byrået begrunner nedgraderingen med at det vil ta mer tid for Nortura å hente seg inn fra et ekstraordinært svakt resultat i 2022, enn de tidligere hadde regnet med.

Selskapet har jobbet for å unngå nedgradering, men ikke lyktes. Dermed får Nortura trolig dårligere lånevilkår enn i dag

– Nedgraderingen betyr ikke at vi får høyere renter på våre lån i dag eller i morgen, sier Henrik Frisell, konserndirektør for økonomi og finans i Nortura.

Han viser til at de børsnoterte obligasjonslånene til Nortura forfaller på ulike tidspunkt, og at det først og fremst er ved fornyelse av lånene at kredittratingen får effekt. Det kan da føre til høyere lånerente.

I rapporten skriver NCR at det er en betydelig risiko for at Nortura i hele 2023 vil bryte med lånevilkårene fra bankene, men at de mener at bankene har et langsiktig perspektiv og vil være villig til å justere vilkårene. De forventer at Nortura vil beholde sin rolle som markedsregulator.

Nortura skriver 7. september på sin medlemsside: Situasjonen gjennom 2023 har vært at vi har overholdt justerte forpliktelser med god margin og vi opplever en god og tillitsfull dialog med både banker og andre kreditorer.

(©NTB)

[email protected]