Gris med krøll på halen
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Nortura relanserer Gilde Edelgris med bedre dyrevelferd

17. september 2018

Nortura vil forsøke å bøte på forbrukernes dårlige inntrykk av grisenæringen etter oppslag om dårlig dyrevelferd og høyt antibiotikabruk. Forpakningene til nye Gilde Edelgris har hjerter i midten som viser at grisen er produsert med ny standard for dyrevelferd, melder Nationen.

Alt bråket rundt sviktende dyrevelferd for norske griser toppet seg i vinter da daværende landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) kalte svinenæringa inn til et møte. Da var det avdekket flere tilfeller av dårlig dyrehold i grisehus i Rogaland.

Denne uka vil Nortura relansere en produktserie med svinekjøtt fra griser som er produsert med bedre dyrevelferdsstandard enn minstekravet i Norge. Gilde Edelgris ble utviklet som en del av prosjektet Griseløftet for nesten tre år siden, men behovet for mer positiv oppmerksomhet og å rette opp inntrykket av industrien er enda større nå. Målet med å relansere edelgrisen er at det skal øke både etterspørselen etter svinekjøtt og tilliten til norsk svineproduksjon.

Kravene til griseproduksjonen er at disse dyrene blant annet får større areal å bevege seg på, får tildelt rotemateriale å leke med minst to ganger daglig for å være mer aktive, alltid har tørt strø i bingen og at antibiotikabruken følges nøyere opp og blir derfor lavere.

Les mer hos Nortura her

(©NTB)