Egg fra Coop
Foto: Coop

Nortura mister egg-avtale med Coop

18. januar 2019

Den Stolte Hane blir hovedleverandør av egg til Coop, det skriver Nationen
– Behovet for egg i marknaden blir ikke større av at volumet flyttar frå en aktør til en annen. Vi er opptatt av at dette ikke fører til nyetablering og eskalerende produksjon, sier Kolbjørn Frøseth leder i Norsk Fjørfelag til Nationen.

– Vi tar til etterretning at Coop har valgt en annen hovedleverandør av egg. Det er leit å miste den posisjonen, men vi er opptatt av å gjøre det på ein ryddig måte, sier Karin Marie Røhne, som er konstituert konserndirektør i Nortura for medlem, egg og råvarer.

Nortura vil etter dette ha bare ca. 55 prosent av eggmarkedet, mens Den Stolte Hane nærmer seg 50 prosent av dagligvaremarkedet.

– Vi vil gå i dialog med markedsregulator og søke å finne gode løsninger som sikrer en kostnadseffektiv logistikk og en avtale som er optimal for bonde og forbruker. Den Stolte Hane ønsker ikke å bygge mange nye hus i en situasjon med stort overskudd i totalmarkedet og tidvis mye førtidsslakting av verpehøns, men heller skape gode modeller for samarbeid og utveksling av varer med markedsregulator. Vi oppfordrer produsenter til å ta kontakt og at vi sammen kan finne gode løsninger til det beste for den enkelte og totalmarkedet, sier administrerende direktør i Den Stolte Hane, Fredrik Strømmen til Kjottbransjen.no

Les mer i Nationen