Nortura anlegg
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .

Nortura er i gang med slakting og åpner for innmelding

3. januar 2022

Fra og med i dag er Nortura i gang med slakting etter at de ble rammet av dataangrep like før jul. Dyr som var planlagt slaktet i romjula blir prioritert, men de regner med å være i tilnærmet ordinær drift i slutten av denne uka eller tidlig i neste uke. De åpner nå for ordinær innmelding av slaktedyr, innmeldingfristen denne uka er utsatt til onsdag 5. januar kl. 10.00, det sier Kjell Rakkenes, konsernsjef for kommunikasjon i Nortura, til Landbruk24.

Rakkenes sier de satser på at midlertidige systemer skal sørge for at de kan komme tilbake i tilnærmet normal drift ganske snart.

Dette skriver selskapet på sine medlemssider i dag:

På grunn av dataangrepet har vi blitt nødt til å ta ned Min Side, og det har ikke vært mulig å melde inn dyr til slakt i jula. Vi er nå oppe og går med en ny digital innmeldingsside for gris. Alle Norturas svineprodusenter skal ha fått SMS med lenke til Innmelding på telefonen og PC.

Det jobbes også med tilsvarende digitale løsninger på storfe, småfe og livdyr. Men inntil de er klar kan du melde inn storfe, småfe og livdyr ved å fylle ut et eget innmeldingsskjema (storfe er klart mens småfe blir tilgjengelig i løpet av ettermiddagen. Skjema for livdyr kommer i morgen). Du kan også ringe og melde inn til Medlemssenteret.

Av kapasitetshensyn oppfordrer vi flest mulig til å bruke den digitale løsningen på gris og de manuelle skjemaene på de andre dyreslagene.

Trenger du hjelp, kontakt Medlemssenteret. Vi har utvidet åpningstiden til kl. 19.00 mandag til torsdag.

Utsatt innmeldingsfrist

Innmeldingsfrist for slakting i uke 2 utsettes til onsdag 5. januar kl 10.00. Slaktingen går som normalt, og vi regner med å hente inn som planlagt. Vi oppfordrer derfor til ikke å melde på mer enn planlagt)

Les mer på Nortura Medlem