prior_lettere_aa_spise_godt_cmyk

Nortura blir hovedleverandør av egg til Rema 1000

15. februar 2019

Rema 1000 og Nortura har inngått en avtale om leveranse av Prior-egg til mer enn 600 butikker over hele landet. 

– Vi har etter grundige vurderinger kommet fram til at Prior er det beste valget for REMA 1000 framover. Avtalen sikrer leveranser av egg fra norske bønder, av god kvalitet til bare lave priser. I tillegg har Nortura og Rema 1000 felles ambisjoner om å videreutvikle dyrevelferden i årene som kommer, sier kategoridirektør Ole Førre Skogstø i REMA 1000.

Rema 1000 har siden 2012 kun solgt egg fra frittgående høner og leveransene fra Nortura vil kun være frittgående.

Egg er en viktig varegruppe for kundene våre. Stadig flere er opptatt av et sunt kosthold og bærekraftig landbruk. Vi anser Prior som et ledende fagmiljø på egg og ser fram til å samarbeide om å styrke produktkategorien videre, sier Skogstø.

Avtalen med Rema 1000 tilsvarer grovt regnet produksjonen fra 100 eggprodusenter.

– Jeg er på vegne av Nortura både glad og stolt over å ha fått avtale som hovedleverandør til Rema 1000. Dette har vi fått til etter et godt lagspill i hele organisasjonen fra medlem til salg. Avtalen er svært viktig for Nortura og våre eggprodusenter. Vi har eggprodusenter over hele landet. For å kunne opprettholde en industristruktur og logistikk som gjør det mulig å ivareta en slik geografisk spredning er vi avhengig av en høy markedsandel i sluttmarkedet, sier Harald Bjerknes, konserndirektør for salg, kategori og marked i Nortura.

Pressemelding fra Nortura