Fabrikk skilt Norske Skog
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norske Skog tilbake på Oslo Børs.

17. oktober 2019

Papirkonsernet Norske Skog vender tilbake til Oslo Børs på fredag etter at selskapet gikk av børsen i forbindelsen med konkursen for to år siden.

Konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog ASA ringte tradisjonen tro i bjella da selskapet igjen inntok børsen fredag morgen.

Dagens Næringsliv skriver at investorene har kastet seg over aksjen, og at den er klart mest omsatt fra start. Ifølge avisen handles den flatt til 38,05 kroner – fem øre mer enn den ble notert til.

Selskapet gikk konkurs i 2017, gikk av børs og la ut alle sine sju papirfabrikker for salg. Datterselskapet Norske Skog fortsatte og ble kjøpt opp av det britiske hedgefondet Oceanwood Capital Management i mai i fjor. Samme år leverte selskapet et overskudd på drøyt 1,5 milliarder kroner.

Norske Skog ASA gikk konkurs i 2017, gikk av børs og la ut sine sju papirfabrikker for salg. Datterselskapet Norske Skog fortsatte og ble kjøpt opp av det britiske hedgefondet Oceanwood Capital Management i mai i fjor. Samme år leverte selskapet et overskudd på drøyt 1,5 milliarder kroner.

Ombudstvedt sa til Dagens Næringsliv i september at de har diskutert en mulig børsnotering med Oceanwood siden i vår. Dette ble tydeligere etter at det ble hentet inn 125 millioner euro i obligasjonsmarkedet i juni.

(©NTB)