Fabrikk skilt Norske Skog
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norske Skog-sjefen går på dagen.

1. september 2023

Norske Skog bytter konsernsjef for andre gang i år når Tore Hansesætre går på dagen. Styreleder Geir Drangsland trer ut av styret og inn som konsernsjef.

I april ble det kjent at Sven Ombudstvedt gikk av som konsernsjef. 1. juni ble han erstattet av Hansesætre, som nå varsler at han går av.

Hansesætre har lang fartstid i Norske Skog og var konserndirektør for strategiske prosjekter før det korte innhoppet som konsernsjef.

– Norske Skog er et fantastisk selskap med svært dyktige og dedikerte medarbeidere. Men etter mer enn 14 år i Norske Skog, med mer enn fem år i konsernledelsen og siste fase som konsernsjef, har jeg bestemt meg for å søke muligheter utenfor selskapet, sier Hansesætre.

Drangsland sier at Norske Skog har mange spennende forretningsmuligheter. Han eier i tillegg nær 25 prosent av aksjene i selskapet. Drangsland erstattes som styreleder av Arvid Grundekjøn.

– Jeg er glad for å meddele at Geir Drangsland blir ny konsernsjef i Norske Skog. Geir har lang bakgrunn fra skogindustrien og har jobbet tett med ledelsen siden han kom inn som styreleder i Norske Skog, sier Grundekjøn.

(©NTB)