Foto: TINE
Foto: TINE

Norske gulrøtter i Skolelyst

6. mars 2023

De portugisiske gulrøttene i TINEs abonnementsordning for mat og drikke i skolen har fått stor oppmerksomhet. Nå kan markedssjef i TINE, Martine Lystad, dele en gledelig nyhet: Skolelyst bytter til norske gulrøtter allerede i løpet av denne uken.

– I løpet av uke 10 vil elever landet over tilbys norske gulrøtter i Skolelyst-ordningen. For å unngå matsvinn blir det en glidende overgang til de nye gulrøttene, sier Lystad. 

TINE leverer skolemat og -drikke til omkring 2200 skoler, fra nord til sør, og ønsker å bidra til et sunt og variert kosthold blant barn og unge.  

– Vi setter pris på at foreldre og norske skolebarn engasjerer seg i Skolelyst, og at de er opptatt av hvor maten kommer fra. Derfor er vi også glad for at vi nå endelig kan tilby norske gulrøtter, forteller Lystad. 

De norske gulrøttene i Skolelyst kommer fra Lågen Gård i Kongsberg. 

Norsk opprinnelse skal ha høy prioritet 

Pris, holdbarhet og kvalitet er viktige hensyn å ta ved valg av grønnsaksleverandør.  

– Tidligere har vi kanskje vektlagt holdbarhet tyngre enn opprinnelsesland, fordi vi også er opptatt av matsvinn. Samtidig har vi alltid jobbet for at alle produktene skal være av norsk opprinnelse, slik kjerneproduktene i Skolelyst er. Men vi skal være de første til å innrømme at vi kunne gjort en enda bedre jobb på dette området. Reaksjonene vi har fått har vært en nyttig påminnelse om hva slags verdier og historie TINE forvalter, sier Lystad.  

Norske gulrøtter blir i første omgang å finne i Skolelyst frem til sommeren. Om det blir en del av sortimentet neste skoleår er en del av den løpende vurderingen TINE gjør fra år til år. 

– Skolelyst skal bestå av produkter basert på norske råvarer, slår Lystad fast.  

Kilde: TINE Medlem