Merete Furuberg leder i Norsk Bonde og Småbrukarlag
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Merete Furuberg gir seg som leder i Småbrukarlaget

16. juni 2018

Merete Furuberg har gitt valgkomiteen beskjed om at hun ikke stiller til gjenvalg på årsmøtet i begynnelsen av november. Furuberg har vært leder i 8 år, og som begrunnelse sier hun at en leder ikke skal sitte for lenge.

Merete Furuberg har meddelt valgkomitéen at hun ikke ønsker gjenvalg som leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag.
«En leder skal ikke sitte for lenge! Jeg har vært leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag i hele 8 år!» sier Merete Furuberg.

Landsmøtet i Norsk Bonde- og Småbrukarlag gjennomføres 8. – 11. november.

«Å lede Norsk Bonde- og Småbrukarlag er et stort privilegium. Organisasjonen har dyktige og sterke ildsjeler som tillitsvalgte, som ansatte og blant medlemmene. Det er utfordrende og givende oppgaver. Vi er i framgang. Det er ikke mangel på lyst til å fortsette som gjør at jeg nå sier nei til gjenvalg som leder. Det er ene og alene hensynet til Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Rørsla skal ikke skal ha en leder som sitter for lenge,» understreker Furuberg.

Merete Furuberg ble valgt til leder etter benkeforslag under landsmøtet i 2010.

  • «Jeg har et halvt år igjen som leder, og skal ha full innsats helt inn til etappen er over. Spurten min varer helt til jeg overleverer stafettpinnen til den som skal ha neste etappe som leder i en av landets viktigste organisasjoner», avslutter Furuberg.