Skilt med Mattilsynet
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .

Mattilsynet anmelder flere trusler mot ansatte

25. juli 2019

Mattilsynet har så langt i år anmeldt flere tilfeller av trusler mot ansatte. Allerede i april var det anmeldt flere trusler mot ansatte enn i hele fjor.

– Medarbeiderne er Mattilsynets viktigste ressurs, og Mattilsynet oppfatter slike trusler som svært alvorlige, sier leder for internrevisjon Susanne Katharina Øyen i Mattilsynet til Stavanger Aftenblad.

I fjor ble til sammen sju lignende forhold anmeldt til politiet. De tre foregående årene ble henholdsvis åtte, sju og åtte tilsvarende saker politianmeldt, skriver avisen.

I 2014 ble to forhold anmeldt knyttet til trusler og vold mot en inspektør fra tilsynet som utførte dyretilsyn. Den ene saken endte med betinget fengsel.

– Medarbeiderne som utsettes for trusler og sjikane, skal ivaretas på best mulig måte, understreker Øyen.

I begynnelsen av juni gikk Harald Gjein av som direktør for Mattilsynet etter pelsdyrsaken i Rogaland. Tilsynet hadde i juni i fjor levert en feilaktig rapport om Per Olaf Lauvås’ minkfarm i Sandnes, som hadde nærmere 10.000 dyr. Øyen opplyser imidlertid at ingen av forholdene som til nå er anmeldt, gjelder pelsdyrsaken.

(©NTB)