Sylvi Listhaug
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Listhaug: – Ser ut som avsnittet om landbruk er skrevet av Bondelaget.

20. januar 2019

– Det er ingen tvil om hvem som kom best ut, det var oss. Vi prioriterte innvandring og integrering, samferdsel og skatter og avgifter. Da får det ikke hjelpe at avsnittet om landbruk ser ut som det er skrevet av Bondelaget. Men vi har fått gjennomslag for det som vi mente var våre viktigste saker, sa Sylvi Listhaug til årsmøtet i Vestfold og Telemark Frp, i følge Telemarksavisa.

Samme avis skriver også at en del tyder på at Bård Hoksrud ikke får fortsette som landbruksminister. “Forhandlingene om regjeringsplattformen viser også at Frp ikke la spesiell vekt på hva som skjedde med landbrukspolitikken i disse forhandlingene.”

– Jeg er landbruks og matminister og har en spennende jobb. Så ser jeg det er spekulasjoner, sier Bård Hoksrud.

– Det er uansett andre som styrer skjebnen min, jeg kan bare fortsette så lenge jeg får lov. Og uansett så ville jeg ikke kommentert om jeg har fått beskjed eller ikke om jeg får fortsette, sier Hoksrud, til Telemarksavisa.

Dagens Næringsliv skriver også at kilder både i Venstre og Frp sier at Krf har fått skrive landbruksavsnittet nærmest alene. Det tyder på at Frp gir fra seg landbruksministeren.

Bjørg Tørresdal fra Trøndelag kan være en aktuell kandidat, hun representerer “rød” side i Krf. Hun sitter i dag som leder i Omsetningsrådet, og kjenner landbrukspolitikken meget godt. Tørresdal er opprinnelig fra Rogaland, og satt på Stortinget fra 2001 til 2009. Hun er gift med tidligere stortingsrepresentant for SV Inge Ryan.

VG på sin side melder nå at det blir fungerende leder i Krf Olaug Bollestad som blir landbruksminister.