Leif Forsell
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Leif Forsell til Meldal i morgen

8. januar 2019

Politisk motvind eller medvind? er tittelen på foredraget Leif Forsell skal holde på det store landbruksmøtet i Meldal onsdag. Departementsråden i Landbruks- og matdepartementet, som en jury nylig har kåret til landbrukets mektigste, har vært sentral i landbrukspolitikken de siste 30 årene. 

En annen veteran, administrerende direktør i Norske Felleskjøp Lars Fredrik Stuve, deltar også på møtet. Han skal snakke om sjølforsyningsgrad og matvareberedskap. Han har flere ganger utfordret både politikere og embedsverk på at vi bør opprette beredskapslager av korn.
Av programmet ser det ikke ut til at det er lagt opp til noen debatt mellom Forsell og Stuve, men de hadde for noen år siden en heftig debatt om definisjonen av sjølforsyningsgrad.

Håvard Bjørgen nyansatt i Yara, avslutter dagen med et innlegg om hva som vil påvirke investeringene i landbruket i årene framover. Bjørgen har i mange år vært landbruksansvarlig i Sparebank1 Østlandet.

Det er Tine, Nortura, Meldal Bondelag, Felleskjøpet, Landbrukssentret Midt og NLR Trøndelag som arrangerer møtet, som starter i Meldal Samfunnshus kl 10.00. onsdag 9. januar.