Leif Forsell
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Leif Forsell mektigst i landbruket

18. desember 2018

Departementsråd Leif Forsell går forbi sjefen sin, landbruksministeren, og inntar toppen av årets matmaktkåring.

Nationen og Bondebladet har de siste fire årene kåret de mektigste i Landbruks-Norge.

De to siste årene har Forsell, som er Landbruksdepartementets øverste embetsmann og leder statens delegasjon i landbruksoppgjøret, havnet på plassen bak Frp-statsråd Jon Georg Dale.

Men etter at Dale i august ble byttet ut med partifelle Bård Hoksrud, som både er ny i jobben og omtales som faglig svakere enn forgjengeren, har Landbruksdepartementets øverste embetsmann gått helt til topps.

«Forsell sitter (…) i posisjon til å påvirke en statsråd som fortsatt kan lite om landbruk», står det blant annet i juryens forklaring.

Hoksrud havner på femteplass, noe juryleder Reidar Almås synes er ganske imponerende, tatt i betraktning statsrådens manglende erfaring.

Hoksrud må se seg slått av sjefen sin, partileder og finansminister Siv Jensen, som havner på tredjeplass. Johan Johannson, som er største eier i Norgesgruppen, får andreplassen i årets kåring. Fjerdeplassen ikke går til en person, men et fenomen: klimaendringen.

«Tørkesommeren 2018 demonstrerte hvilken ødeleggende kraft klimaendringene representerer for norsk matproduksjon», heter det i juryens begrunnelse.

(©NTB)