Ole L. Lønnum
Foto: Landkreditt Bank

Landkreditt Bank kutter renta fra 28. mars

24. mars 2020

Rentekuttene trer i kraft for både nye og eksisterende lån allerede 28. mars. Dette er Landkreditt Banks andre rentekutt på én uke. – Vi håper at den siste tidens rentekutt kan bidra til å lette på en ellers krevende situasjon for mange bønder, sier konsernsjef Ole Laurits Lønnum.

— Kundene våre har talt, og vi har lyttet. Nå er det viktig å få på plass endringer raskt. Derfor kutter vi nå renter for andre gang på en uke, og rentekuttet gjelder fra 28. mars for både nye og eksisterende kunder, sier Ole Laurits Lønnum, konsernsjef i Landkreditt.

Rentekuttet gir en ny beste rente til kundene i landbruket på 2,65 % prosent på produktene Generasjonsskiftelån og Bolandbrukslån, mens ordinært landbrukslån får en ny beste rente på 2,95 %.

-Størrelsen på rentekuttene varierer noe fra produkt til produkt. På vanlig landbrukslån har vi kuttet totalt 0,65 prosentpoeng, mens generasjonsskiftelån er kuttet med 0,75, sier informasjonskonsulent Line Sollie Karlsen til Landbruk24.

— Vi har fulgt landbruket gjennom opp- og nedturer i 100 år, og vi vi skal stå sammen gjennom de krevende tidene vi er inne i nå også. Vi håper at den siste tidens rentekutt kan bidra til å lette på en ellers krevende situasjon for mange bønder, fortsetter Lønnum.

Lønnum oppfordrer samtidig de som ser at de får økonomiske utfordringer til å ta kontakt med banken tidlig: – Vi er gjerne en diskusjonspartner og rådgiver, og sammen kan vi finne løsninger for økonomien din fremover

Rentekutt på boliglån Ny beste rente på boliglån blir 1,95 %. Dette gjelder boliglånene Grønt boliglån og Boliglån 50 %. Ordinært boliglån inntil 75 % belåningsgrad får en ny beste pris på 2,25 %.

Landkreditt Bank gjør også justeringer av renter på innskuddskontoer som følge av det lave rentenivået i markedet. Renteendringene på innskudd trer i kraft 22. mai.

Kilde: Pressemelding fra Landkreditt