Ole Erik Almlid
Ole Erik Almlid Foto: Moment Studio NHO

Landbruket samles i NHO

28. desember 2018

Nationen melder at Felleskjøpet Agri melder seg inn i NHO fra nyttår. Det betyr at alle de store samvirkebedriftene er samlet i Næringslivets Hovedorganisasjon. -Forståinga for at landbruket må stå saman er større enn før, og Tine og Nortura er jo alt ein del av NHO, sier styreleder i Felleskjøpet Agri Anne Jødahl Skuterud.

I 2011 var det en betydelig debatt før Tine gikk inn i NHO, og Felleskjøpet Agri har ved flere anledninger uttalt at det var uaktuelt for dem å melde seg inn i NHO. Men nå har altså et enstemmig styre i FK Agri vedtatt å melde seg inn i NHO.
– Vi treng ein arena for å få politikarane til å sjå på norsk matproduksjon som ei viktig næring som skal vere med og finansiere velstandsutviklinga den dagen oljeinntektene minkar, sier Jødahl Skuterud.

Nyansatt administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, sier til Nationen at norsk matindustri har stor betydning for Norge. – Det er en av de største fastlandsindustriene vi har. Det er mange solide bedrifter rundt omkring, det er mye verdiskaping rundt dem, og de er viktige bedrifter i NHO. Mange bygder og byer rundt omkring er avhengig av dem. Vi har sett at de har utviklet seg godt de siste årene, og de kommer til å fortsette å gjøre det, sier han.

Kilde: Nationen