Guri Wormdahl
Foto: Audun Braastad / NTB
Guri Wormdahl Foto: Audun Braastad / NTB

Kreditorene står på døra til pelsdyrbøndene

11. november 2022

Norges Pelsdyralslag arrangerte i går kveld informasjonsmøte for sine medlemmer om den dramatiske utviklingen i erstatningsaken.  200 medlemmer reagerte med sjokk da de ble orientert om at Landbruksdirektoratet vil si opp avtalen om taksering med Norsk Landbrukstakst. Nå opplever pelsdyrbøndene at kreditorene står på døra.

Guri Wormdahl i Pelsdyralslaget sier til Landbruk24 at det var svært vanskelig å skulle orientere medlemmene om den siste utviklingen i saken i går kveld. Vi kan ikke forstå hvorfor avtalen om taksering med Norsk Landbrukstakst er stoppet, og som nå fører til ny usikkerhet blant alle som venter på erstatning.

Mange pelsdyrbønder opplever nå at kreditorene kommer på døra, for de har sett og lest det samme som alle andre i slutten av september, at nå var det klart for å gi tilbud og utbetale erstatning. Men nå har altså hele prosessen stoppet opp, og ingen vet hvor lang tid det vil ta før erstatningen kan utbetales.

– Er det en ting disse bøndene har fått nok av er det beklagelser og unnskyldninger. Sandra Borch har ingen skyld i at næringen ble forbudt, men nå er det hennes oppgave få dette erstatningsoppgjøret i havn, sier Wormdahl.

-Nå må det være slutt på at norske pelsdyrbønder blir offer for amatørmessig arbeid i direktorat og departement, avslutter Guri Wormdahl

Borch i møte med Pelsdyralslaget

Takseringen av pelsdyranlegg er stoppet.