Veteranpløying
Skjermdump fra YouTube

Koronautbrudd i Rakkestad

6. oktober 2020

I løpet av dagen har elleve rakstinger testet positivt for covid-19. Foreløpig sporing i Østfold-kommunen viser at utbruddet har tilknytning til et arrangement.

Arrangementet var mandag 28. september på Rakkestad bygdetun i regi av Rakkestad Gammeltekniske.

Flere av de smittede fra Rakkestad Gammeltekniske var på veteranpløying i regi av Traktorcruising.no i helgen.

Rakkestad kommune oppfordrer alle som har vært på nevnte arrangement og Tractorcruising.no sitt arrangement lørdag 3.10. til å kontakte servicekontoret på tlf 69 22 55 00 mellom kl 08.00 – 15.30 for å avtale tid om testing.

– Dette er alvorlig for Rakkestad, og jeg er svært bekymret, sier ordfører Karoline Fjeldstad (Sp) i en pressemelding.

Kommunens kriseledelse er satt i beredskap, og det er iverksatt smittesporing.

– Reglene ble fulgt

Overfor Rakkestad Avis understreker kriseledelsen at det under begge de to arrangementene forskriftsmessig ble gjennomført. Veteranpløyingen foregikk utendørs, noe som kan bidra til å begrense smitten.

– Det ble tatt hensyn, og det var et godt smittevernregime, påpeker koordinerende sykepleier Silje Haugen på smittevernkontoret i kommunen til avisa.

Også et smittetilfelle i Indre Østfold kan spores til Rakkestad, bekrefter kommunikasjonssjef Mimi K. Slevigen i kommunen til Smaalenenes Avis.

I forbindelse med smittetilfellene er arrangementer på Familiesenteret og kulturhuset avlyst, og Skautun sykehjem og omsorgsboliger som er tilknyttet Skautun, er stengt for besøkende.

Flere tiltak vurderes

Kriseledelsen i Rakkestad kommune skal ha et møte onsdag morgen, hvor det kan bli iverksatt ytterligere tiltak.

I kommunen med i overkant av 8.000 innbyggere, ble mellom 20 og 30 personer testet mandag, og 40 personer ble testet tirsdag. Svarene på prøvene som ble tatt tirsdag, vil bli klare onsdag.

(©NTB)