Nortura Gol
Foto: Nortura

Koronasmitte fører til stenging av slakteavdeling og ullstasjon på Gol.

25. oktober 2020

Et koronautbrudd i Hallingdal fører til at Norilia må stenge ullstasjonen på Gol. En slakteavdeling er også stanset inntil videre.

Siste: 6 ansatte ved Nortura sitt slakteri på Gol har fått påvist smitte

-Etter at det ble bekreftet smitte hos to ansatte i Norilia, ullstasjon avd. Gol har vi gjennomført en utvidet prøvetaking av ansatte. Som følge av det er det bekreftet koronasmitte hos fire ansatte i tilknytning til Nortura Gol, skriver kommunikasjonsrådgiver Tanita Kveinå i Nortura i en e-post til Landbruk24 mandag kveld.

-Vi jobber med å kartlegge nærkontakter, og disse blir bedt om å gå i karantene. Vi samarbeider tett med kommuneoverlegen om videre smitteoppfølging og vi fortsette prøvetaking av ansatte og har en god dialog på det. Som produksjonsanlegg er dette en situasjon vi er rutinemessig forberedt på.

-Nortura viderefører tiltaket som ble innført ved Nortura Gol i går og opprettholder stans i slakteavdelingen inntil videre. Produsenter som har meldt inn dyr som vil kunne bli berørt av dette vil få informasjon om dette direkte fra Nortura, skriver Kveinå.

Nortura har lagt ut følgende melding på sine medlemssider tirsdag kveld:

“Som følge av Koronautbruddet ved Norilias ullstasjon på Gol og ved Norturas anlegg på Gol så blir det mest sannsynlig ikke gjennomført slakting av småfe ved anlegget i inneværende uke (uke 44).

Hovedvekten av det som var planlagt slaktet på Gol vil derfor bli slaktet ved Norturas anlegg på Rudshøgda. I tillegg vil Sandeid og Førde også øke sin kapasitet.  

Det som var planlagt av storfeslakting ved Gol i uke 44, regner vi med at skal slaktes i løpet av uke 45.”

Kilde: Hallingdølen og Nortura