Dagligvarer i butikk
Foto Morten F. Holm / SCANPIX .

Konkurransetilsynet med razzia hos dagligvarekjeder

13. april 2018

Konkurransetilsynet utførte onsdag morgen en razzia hos Coop, Rema 1000 og Norgesgruppen etter mistanke om overtredelse av konkurranseloven, melder Aftenposten.

Avisas kilder sier at det dreier seg om mistanke om ulovlig prissamarbeid mellom de tre kjedene. Tilsynet bekrefter overfor NTB at de har hentet ut informasjon fra flere foretak, uten å spesifisere hvilke foretak det er snakk om.

– Formålet er å bekrefte eller avkrefte mistanke om mulig overtredelse av konkurranselovens forbud mot konkurransebegrensende samarbeid. Mistanken gjelder utveksling av strategisk markedsinformasjon mellom kjedene i dagligvaremarkedet, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet til NTB.

– Vi er og har vært på uanmeldt kontroll, legger Gabrielsen til.

Analyserer materiale

Gabrielsen omtaler dagligvaremarkedet som et marked der utveksling av informasjon kan dempe konkurransen og skade forbrukerne.

Utover det ønsker han ikke å kommentere etterforskningens innhold.

– Nå henter vi inn materiale som vi skal analysere. Når vi er ferdig med den jobben, kan vi si noe mer om eventuell funn, sier Gabrielsen.

Bekrefter kontroller

Coop, Rema 1000 og Norgesgruppen bekrefter overfor Aftenposten at Konkurransetilsynet kom på uanmeldt besøk onsdag.

– Vi har tatt godt imot dem og har funnet fram informasjonen de ønsket. Vi konkurrerer knallhardt hver dag og har ingenting å skjule, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop.

– Norgesgruppen har en streng etterlevelse av konkurranseloven og samarbeider fullt ut med Konkurransetilsynet for å avklare spørsmål tilsynet har. Ingen ytterligere kommentarer, skriver kommunikasjonsdirektør Per Roskifte i en SMS til Aftenposten.

(©NTB)