Storfekjøtt
Foto Morten F. Holm / SCANPIX

Kjøttproduksjon på sitt laveste nivå på fem år

15. januar 2021

Produksjonen av rødt kjøtt fra storfe, svin og sau har gått ned for andre år på rad. Nå er produksjonen på sitt laveste nivå siden 2015.

I fjor gikk produksjonen ned med 1.651 tonn til 240.950 tonn, noe som tilsvarer en nedgang på 0,7 prosent. Året før stupte produksjonen med litt over 11.000 tonn, skriver Nationen.

Tallene har avisen hentet inn fra kjøttbransjens fag- og forskningssenter Animalia.

Storfe: 85 100 tonn, 1 400 tonn (1,6 %) mindre enn i 2019

Sau og lam: 24 183 tonn, 475  tonn (2 %) mer enn i 2019

Gris: 131 346 tonn, 719 tonn (0,5 %) mindre enn i 2019

Nedgangen kommer etter flere år med vekst, men samlet sett de siste ti årene har produksjonen av rødt kjøtt bare økt med beskjedne 5.200 tonn eller rundt 2 prosent.

I samme periode har folketallet her i landet økt med rundt 500.000, altså rundt 10 prosent.

– Forbruket av rødt kjøtt har vært nokså stabilt, men svakt minkende per person, sier fagdirektør Ola Nafstad i Animalia.

(©NTB)