Uheldig kantslått
Foto: Ingri Svanøe Revhaug

Kantslått over alle grenser, ødela vanningsanlegg og kornåker.

30. juli 2019

Kantslåtten gikk vel langt på fylkesveien mellom Enebekk og Missingmyr i Østfold.  Mandag ettermiddag sto vannet opp som en fontene fra en av vannhydrantene etter at Mestas slåmaskin hadde vært på ferde, skriver Fredrikstad Blad.

Ole Ramstad som er leder for vanningsanlegget til 16 gårdbrukere sier han aldri har opplevd noe lignende. Tidligere har kantslåtten vært skånsom, og slåmaskinen har aldri vært i nærheten av vanningsanlegget. Vannhydrantene er også merket.   

– Vi måtte bruke mange timer på å reparere skaden. Hele anlegget måtte tappes for vann, og etter at reparasjonen var gjort, tok det mange timer å fylle opp anlegget igjen. Dette er tidkrevende og kostbart, sier Ramstad som også reagerer på at maskinene har slått kanten av kornåkeren.

– Jeg forstår godt at veimyndighetene vil sørge for trafikksikkerhet. Men det må da være andre måter å skape sikkerhet på enn å slå åkre på en rett og oversiktlig strekning, sier gårdbruker Ole Ramstad til Fredrikstad Blad.

Statens Vegvesen beklager

– Her har det dessverre skjedd en feil. Kantslåtten skulle skje i grøften, ikke inne på jordet. Her er det nok en ansatt som har vært for ivrig og gått for langt i arbeidet med å bedre trafikksikkerheten. Intensjonen har vært god, sier byggeleder Kim Kongshaug i Statens vegvesen, til Fredrikstad Blad.

Kilde: Fredrikstad Blad