Foto: Frosta Turistinformasjon.
Foto: Frosta Turistinformasjon.

Jordbrukskommunen Frosta “stenges”, men varetransporten går som normalt.

12. mars 2020

Frosta kommune er den første kommunen i landet som begrenser ferdsel ut og inn av kommunen. Frosta er en stor jordbrukskommune og spesielt grøntnæringa har et stort omfang.

Daglig leder Thor-Erik Albrektsen, ved Produsentpakkeriet Trøndelag skriver følgende i en tektsmelding til Landbruk24: -Varetransporten går som normalt, men vi har noen arbeidstakere som bor utenfor kommunen, så kapasiteten går ned.

-Produksjonen går som planlagt og varene blir hentet som vanlig. Ingen ansatte er syke eller i karantene. Vi er samtidig supernøye med hygienen for å gjøre det vi kan for å unngå smitte på noe vis, sier Stig Tore Laugen styreleder i Frostagrønt As, til Landbruk24. Frostagrønt er en stor produsent av agurk, som driver produksjon hele året.

Kommunen skriver på sin nettside at krisestaben har fattet følgende beslutning. “Vi ber om at alle bevegelser over kommunegrensen begrenses til det absolutt nødvendige. Det vil si at kun bevegelser som har betydning for folks helse og samfunnskritiske funksjoner er unntatt. Nødvendig varetransport inn og ut fra Frosta kan gå som normalt.”