Purke med grisunger
Foto: Norsvin

Innbrudd i grisehus for å filme

21. mai 2021

Norsvin opplyser i en e-post til sine medlemmer at det har vært organisert innbrudd i flere norske grisehus, med formål å filme og ta bilder som planlegges brukt i en NRK-sak som skal publiseres i begynnelsen av juni. Norsvin oppfordrer nå svinebøndene om å låse dørene til grisehusene.

“Norsvin er for at svinenæringa skal være ei åpen næring, men med viten om at aktivister har tatt seg ulovlig inn i besetninger med fare for både å skremme grisene våre og bringe smitte inn i besetningene, ser vi oss derfor nødt til å be dere om å låse dørene for å ivareta både dyrehelsa, men også sikkerheten for grisene”, skriver Norsvin til sine medlemmer.

-NRK har ikke gjort innbrudd eller vært oppdragsgiver for noe slikt. Ettersom dette er en pågående gravesak gir vi ikke ytterligere kommentarer nå, sier redaksjonssjef i Dokumentar og samfunn i NRK, Reidar Kristiansen til Landbruk24.

– Norges Bondelag ser svært alvorlig på slike hendelser som vi forstår som innbrudd. Det å drive med organisert kriminalitet er på ingen måte akseptabelt i en rettsstat og et demokrati som Norge. Det vil være en legitimering av kriminalitet, sier kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen, i Norges Bondelag til Nationen.

Les mer om denne saken i Nationen