Kalver
Illustrasjonsfoto. Foto: Mattilsynet

I dag har 14 400 storfeprodusenter fått Dyreholds-ID

19. november 2019

Mattilsynets har nå tildelt Dyreholds-ID til 14 400 eksisterende storfe-produsenter. Vi har sendt ut digitale brev til hver enkelt storfeprodusent.

Småfeprodusenter har i over ti år merket småfe med øremerker preget med Dyreholds-ID. Nå introduserer vi det samme for storfehold.

Natt til 19. november fikk alle eksisterende storfehold tildelt Dyreholds-ID. Produsenter med småfe og Dyreholds-Id fra tidligere skal bruke den samme Dyreholds-Id’en på storfe.

Du får brev fra oss

Mattilsynet sender ut digitale brev til hver enkelt storfeprodusent med informasjon om Dyreholds-Id. Der får dere vite hva dere skal gjøre og når. Brevet sendes digitalt og havner i Altinn-meldingsboksen, digital postkasse eller fysisk i postkassa avhengig av mottakers preferanser. Slik ser brevet ut.

For å få se din egen Dyreholds-ID må du logge deg på Mattilsynets skjematjeneste. Leverandørene av øremerker og andre systemer i landbruket kommer også til å vise Dyreholds-Id i relevante tjenester.

Bestilling av øremerker

Leverandørene av øremerker er klare til å ta imot bestillinger. Dere må huske at gamle øremerker skal benyttes på dyr født før årsskiftet og de nye på dyr født på nyåret.

Dere som både har småfe og storfe må huske å velge ulike nummerserier for sau, geit og storfe. Mattilsynet sjekker alle merkebestillinger og at de er unike på tvers av disse dyreartene.

Produsentnummeret består

Dyreholds-ID knyttes til produsentnummeret. Det betyr at storfeprodusenter fortsatt må ha et produsentnummer og bruke dette til å identifisere seg i møte med Mattilsynet og landbruksnæringen forøvrig.

I 2020 kommer mange produsenter til å få nytt produsentnummer på grunn av endringer i fylkes- / kommunestrukturen. Dere får altså mange «nummere» å holde styr på før og etter årsskiftet. Informasjon om dette kommer fra Landbrukets dataflyt (tidligere Produsentregisteret).

Kilde: Pressemelding fra Mattilsynet