Tomater
Illustrasjonsfoto

Høye temperaturer og høye importpriser gir prisoppgang på agurk og tomat.

2. august 2019

Varmen den siste tiden har ført til reduksjon i produksjonen av norsk agurk, det er også alt for lite norske tomater. Dette gir en betydelig økning produsentprisene. Sjekk ut alle grøntpriser på Landbruksbørsen

Landbruksdirektoratet skriver blant annet følgende i sin ukentlige markedsoppdatering

Høye temperaturer har skapt utfordringer for produksjonen av agurk. Kvaliteten er god, men kvantumet er mindre enn etterspørselen. Samtidig er importprisene høye i deler av utenlandsmarkedet. Det er derfor ventet en ny prisoppgang kommende uke. Det er altfor lite norske tomater, men kvaliteten er fin, med riktig modningsgrad. Mangel på tomater i utlandet fører til svært høye importpriser og bidrar til at prisen på norske tomater trolig går mye opp til uken.

Frukt og bær
Kvaliteten på norske moreller er flott i år, men reduseres raskt ved oppbevaring i høye temperaturer i butikk. Kvantumet er mye lavere enn i fjor. Når sesongen på Østlandet avsluttes kommer frukt fra Hardanger til hele landet. Jordbær er tilgjengelig en stund fremover, men i mindre mengder enn før. Bringebær er fortsatt i høysesong. Plommer og epler er klare for salg om et par uker.

Kilde: Landbruksdirektoratet