Harald Gjein
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Harald Gjein arbeider i Helse-og omsorgsdepartementet

16. september 2019

Harald Gjein gikk av som Mattilsynet-direktør etter pelsdyrsaken i Rogaland. Nå blir han spesialrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet, ifølge Nationen.

Ansettelsen kommer etter dialog mellom Gjein og Landbruks- og matdepartementet, der Gjein er formelt ansatt. Siden starten av august har han hospitert i Helse- og omsorgsdepartementet der han jobber i Seksjon for internasjonalt samarbeid i Administrasjonsavdelingen, blant annet med helsesamarbeid med Kina, skriver Nationen.

Etter at han gikk av som Mattilsynet-direktør, fikk Gjein permisjon med full lønn i tillegg til avvikling av planlagt ferie fram til et tilbud om en annen passende stilling var avklart, ifølge dokumenter VG har fått tilgang til.

Gjein gikk av som administrerende direktør i Mattilsynet 24. mai i kjølvannet av håndteringen av en feilaktig rapport fra Mattilsynet om en minkfarm i Sandnes.

I rapporten meldte Mattilsynet om underernærte dyr og anbefalte fôrbytte eller avvikling av farmen. Men NRK avslørte at rapporten var full av faktafeil, og det innrømmet også tilsynet.

Ifølge Nationen er stillingen som spesialrådgiver blant de høyest lønnede stillingskategoriene i det statlige systemet, og har vanligvis en mer fristilt rådgivningsstilling enn vanlige departementsansatte.

(©NTB)