Trine Bye Heggum og Ine Bye Rossetnes

Gründersøstre satser på arbeidsklær for kvinnelige bønder

15. mars 2018

Det finnes et svært begrenset tilbud av kvinnelige arbeidsklær. Dette ble opphavet til Traktorpikene, en gründerbedrift fra Grong i Trøndelag. Nå storsatser de på sin nye vinterdress, og folkefinansierer hele produksjonen.

Traktorpikene tilbyr arbeidsklær for kvinner, med fokus på funksjonelt og feminint design og gode farger. Onsdag 07.mars startet forhåndssalget av vinterdressen på folkefinansieringsplattformen Startskudd. Her ønsker de å få nok kapital til å starte produksjonen. Den nye kolleksjonen skal gi et feminint preg, tåle et røft arbeidsmiljø, og samtidig holde deg god og varm.

– Vi er strålende fornøyd med produktutviklingen og er spente på å se det ferdige produktet, sier daglig leder Thrine Bye Heggum.

Traktorpikene ble startet fordi det var et behov for kvinnelige arbeidsklær, og de har siden den gang hatt enorm suksess med sine produkter. De selger arbeidsklær som er spesialtilpasset kvinnekroppen. – Etterspørselen er stor, og det gleder oss at opp til 50% av våre kjøpere er menn som kjøper til kone og døtre, sier Heggum.

Med vinterdressen følger en arbeidslue og mange andre praktiske løsninger, som ulike justeringer, praktiske lommer og knebeskyttere. – Vi har sett på tidligere produkter og tatt hensyn til ønskede forbedringer når vi nå utvikler vinterdressen, sier gründersøster Ine Bye Rossetnes. Vi er ikke i tvil om at kundene våre vil like det nye produktet.

Vinterdressen har mange praktiske løsninger som smarte justeringer og lommer. Du kan legge inn sitteunderlag i en stor innvendig lomme og alltid være varm når du sitter på kalde underlag, lommer for knebeskyttere, glideåser hele veien ned langs beina, snølås, knivlomme, hemp i siden til kniv, luftemulighet under armene osv. – Vi har nå flere års erfaring med produktutvikling av arbeidsklær for kvinner, de gode løsningene vi har fra før, er nå ytterligere forbedret i samarbeid med vår designer som er meget erfaren på robuste vinterklær, sier gründersøster Ine Bye Rossetnes. Vi er overbevist om at våre kunder vil sette stor pris på vår nye vinterdress.

Traktorpikene har tidligere vunnet flere priser, årets næringstalent (Sparebank 1, midt-Norge), næringsprisen i Grong, årets Askeladd 2016 (bondelaget og landkreditt), bygdeutviklingsprisen for Nord-Trøndelag 2016, og etterspørselen etter produktene fortsetter å øke. -Vi gleder oss allerede til å se resultatet av kampanjen. Målet vårt er å få nok kapital slik at vi kan sette vinterdressen i produksjon, sier styrets leder Ragnhild Haugum