Til tross for vanskelige værforhold ble det stor produksjon av grønnsaker, frukt og bær i fjor. Det ble høstet 200 000 tonn grønnsaker totalt på friland (169 400 tonn) og i veksthus( 30 700 tonn). Dette er 15,8 prosent mer enn gjennomsnittet for de siste fem år. Total fruktavling ble på 14 763 tonn, noe som er 21,4 prosent over snittet for 2013-2017. Forholdsvis størst produksjon ble det for bær med 12 293 tonn, som er hele 36,8 prosent større produksjon enn gjennomsnitt for den siste femårsperioden. Dette kommer fram i hagebruksstatistikken som SSB la fram i dag.
Det foreligger også tall for gjennomsnittsavlinger pr. dekar for de ulike produksjonene, men der har vi ikke tilgang til sammenligningstall for tidligere år. Nedenfor følger en oversikt over areal, avling og total produksjon i 2017.
Kultur Dekar Kg/dek Total produksjon
Eple 13 791 918 12 664
Pærer 608 411 250
Plommer 4 308 279 1201
Moreller 1 393 411 573
Kirsebær 444 107 48
Solbær 2 872 242 695
Jordbær 15 364 552 8482
Bringebær 4 052 738 2990
Blomkål 5 558 1 487 8 264
Sommarkål 1 293 3 049 3 942
Haust-
og vinterkål 3 494 4 280 14 953
Rosenkål 2 347 760 1 783
Kinakål 1 093 2 561 2 813
Brokkoli 3 980 828 3 295
Kålrot 4 569 2 663 12 168
Gulrot 14 761 3 182 46 975
Purre 1 434 2 012 2 886
Raudbeter 1 443 4 188 6 045
Kepaløk 8 780 2 647 23 241
Knollselleri 1 307 2 142 2 800
Sylteagurk 815 2 827 2 305
Isbergsalat 5 112 2 308 11 800
Annen salat
på friland 5 066 2 944 14 912
Grønsaker
fra veksthus Antall m2 Kg pr m2 Produksjon
Agurk i
veksthus 277 56 15 382
Tomat i
veksthus 328 32 10 573
Hode-
/rotsalat
i veksthus 94 42 3 909
Tar også med tallene for potet for å få full oversikt over grøntsektoren. Det ble produsert 315 000 tonn poteter, det er 4,6 prosent mindre enn gjennomsnittet for de siste 10 år. Gjennomsnittsavlinga for poteter var på 2 689 kg pr. dekar.