Bedøvet ulv
Illustrasjonsfoto. Foto: SNO/Miljødirektoratet

Genetisk viktig ulv stanser ulvejakta i Engerdal

21. januar 2020

En ulv som bærer gener fra den finsk-russiske ulvebestanden, har vendt tilbake til grensetraktene mellom Engerdal og Rendalen og stanser ulvejakten i området.

– Ulven krysset kommunegrensa til Engerdal, før den returnerte til Rendalen kommune. Den er fortsatt noen mil unna reinbeiteområdene i Engerdal, som den ble flyttet fra i fjor, sier seksjonsleder Knut Morten Vangen i Miljødirektoratet i en pressemelding.

Fylkesmannen i Innlandet har avgrenset lisensfellingen av ulv i Engerdal og deler av Trysil og Rendalen kommuner for å hindre at ulven felles i lisensfellingen som pågår utenfor ulvesonen.

Ulven har vandret rundt i Norge og Sverige siden den ble flyttet fra Engerdal til Kongsvinger 14. november i fjor. Selv om ulven er tilbake i området, er Miljødirektoratets vurdering at den ikke har slått seg til ro.

De følger ulvens bevegelser gjennom GPS-signaler fra en sender som den bærer. Miljødirektoratet mener den finsk-russiske ulven er verdifull for den sørskandinaviske ulvestammen fordi den kan tilføre nye gener til den innavlspregede stammen. (©NTB)