Sivert Bjørnstad (Frp).
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Sivert Bjørnstad (Frp). Foto: Terje Bendiksby / NTB

FrP vil være konstruktive

6. mai 2021

Etter bruddet i dag vil jordbruksoppgjøret bli avgjort i Stortinget. Mest sannsynlig vil regjeringen prøve å få FrPs støtte til sitt tilbud. Landbrukspolitisk talsperson i Frp, Sivert Bjørnstad sier til Landbruk24 at de vil være kontruktive hvis regjeringen henvender seg til dem for å få flertall.

Bjørnstad uttalte tidligere denne uka at bøndene har fått mer enn nok,

Hva vil FrP gjøre på Stortinget, vil dere stemme for regjeringens forslag?

-Nå skal vi sette oss ned internt og se grundig på både kravet fra landbruksorganisasjonene og tilbudet fra staten. Hvis regjeringspartiene henvender seg til oss for å få flertall, så skal vi være konstruktive å forsøke og få til en løsning som bidrar til mer matproduksjon og bedre lønnsomhet for bøndene, sier Bjørnstad til Landbruk24 i kveld.

-Stortinget må ta ansvar

Senterpartiet mener Stortinget må gå inn og ta ansvar etter at bøndene brøt jordbruksforhandlingene med staten.

– Regjeringens manglende vilje til å prioritere norsk matproduksjon er sterkt beklagelig. Det er derfor forståelig at jordbruket varsler brudd i årets jordbruksoppgjør, sier leder av næringskomiteen, Geir Pollestad (Sp) til NTB.

Dermed går oppgjøret direkte videre til Stortinget, som må ta stilling til hva de norske bøndene skal få betalt.

– Når regjeringen og statsministeren svikter norsk matproduksjon, så må Stortinget ta ansvar for å få på plass et skikkelig jordbruksoppgjør. Den jobben er Senterpartiet klar til å lede an, sier Pollestad.

(©NTB)