Ledertrioen i Bondelaget
Foto: Norges Bondelag

Foreslår gjenvalg av ledertrioen i Bondelaget

21. mai 2019

Valgnemnda innstiller på gjenvalg av ledertrioen i Norges Bondelag. Valg av nytt styre skjer på årsmøtet til Norges Bondelag på Lillehammer 5. – 6. juni 2019.

– Valgnemnda har i forslag til styresammensetting lagt vekt på personlige egenskaper som initiativ og engasjement for næringa, samfunnsinteresse og kunnskap, samt en vurdering av kontinuitet, sier Sonja Herikstad Skånland, leder av valgnemnda.

Valgnemnda innstiller på gjenvalg av leder Lars Petter Bartnes, som ble valgt som leder første gang i 2014. Nemnda innstiller også på gjenvalg av Bjørn Gimming som 1. nestleder og Frøydis Haugen som 2. nestleder.

To nye styremedlemmer

Bodhild Fjelltveit

Bodhild FjelltveitEtter lang tid i styret har Einar Frogner fra Hedmark og Arnstein Røyneberg fra Rogaland frasagt seg gjenvalg. Som nye styremedlemmer innstiller valgnemnda på opprykk for to varamedlemmer, Bodhild Fjelltveit fra Hordaland og Erling Aas-Eng fra Hedmark.

Valgkomiteen innstiller på gjenvalg av Nils Asle Dolmseth fra Tine og Merethe Sund fra Nortura.

Styremedlemmene Birte Usland fra Vest-Agder, John-Erik Skjelnes Johansen fra Nordland og Arne Elias Østerås som representant fra Felleskjøpet er ikke på valg.

Erling Aas-Eng

Erling Aas-EngSom varamedlemmer foreslår valgnemnda Egil Chr. Hoen fra Buskerud som nytt 1. varamedlem, Jan Idar Haugen fra Rogaland som nytt 2. varamedlem. Audun Skjervøy fra Møre og Romsdal er innstilt på gjenvalg som 3. varamedlem.

Ordfører og valgnemnd

Valgnemnda innstiller på gjenvalg av ordførerne, med Arne Magnus Aasen, Møre og Romsdal som ordfører og Martha Irene Mjølnerød, Østfold, som varaordfører.

Anne Kristine Rossebø, Hedmark er innstilt som ny leder av valgnemnda for 2020.

Kilde: Pressemelding fra Norges Bondelag