Bil fra Fiskå Mølle
Foto: Fra Facebook-siden til Fiskå Mølle

Foreløpig lite pågang hos Felleskjøpets konkurrenter

20. september 2019

Fiskå Mølle og Norgesfôr melder om at det foreløpig er lite pågang fra kunder i Felleskjøpet Agri om å kjøpe kraftfôr eller levere korn.

Daglig leder Leif Kåre Gjerde i Fiskå Mølle AS sier til Landbruk24 nå i ettermiddag at de foreløpig merker lite til streiken i Felleskjøpet Agri. -Det er en håndfull FKA kunder som bestilt kraftfôr, og vi har fått noen kornlass ekstra. -Vi har noe ledig kapasitet som vi kan benytte hvis vi får bestillinger fra nye kunder, men det er selvføgelig begrenset hvilke mengder vi kan levere, sier Gjerde.

Også daglig leder i Norgesfôr Martin Dombestein sier at pågangen har vært begrenset. -Norgesfôr har noe ekstra produksjonskapasitet innenfor rammen av normal kapasitetsutnyttelse på noen av våre anlegg.
Dersom situasjonen tilspisser seg gjennom akutt fôrmangel vil Norgesfôr hjelpe bønder i en vanskelig situasjon, så langt det er praktisk mulig.

Når det gjelder kornmottak sier Dombestein at det vanskelig å vurdere om det er ekstra pågang som følge av streiken, men han forventer en siste topp i kornleveransene på Østlandet denne helgen.