Agurk
Illustrasjonsfoto.

For lite norske agurker.

24. juli 2020

Etterspørselen etter norske agurker er for tiden større enn det produsentene klarer å levere. Derfor er det blitt importert agurker for å klare å dekke behovet.

– Norske agurker har ikke klart å dekke markedet, og det har vært foretatt noe suppleringsimport, heter det i Landbruksdirektoratets ferske analyse av grønnsaksituasjonen her til lands.

Direktoratet opplyser at produsentene leverer det de klarer, og at det nærmer seg markedsdekning igjen.

Samtidig kan de opplyse at det kjølige juli-været har ført til økt salg av rotgrønnsaker og poteter. Det har vært lite moreller så langt i sommer, men det ventes større volum fremover.

Etterspørselen etter sommerkål er stabil, og kvaliteten i butikk er fremdeles god. Fin og hvit blomkål er å finne i butikkene, og produsentene melder om markedsdekning med norsk vare. Blomkålen er notert over øvre prisgrense i to uker på rad. Det var litt lite norsk brokkoli i forrige uke, og det er supplert med import, noe som har ført til at salget av norsk vare til butikkene har stoppet litt opp. Produsentene venter å kunne dekke markedet bedre fremover.  Flott kvalitet preger den norske kinakålen, og hittil i år er det solgt mer norsk vare enn i fjor på samme tid. Prisen holder seg stabil.

Sjekk produsentprisene på grønt på Landbruksbørsen her

(©NTB)