Foto: Fellskjøpet Agri
Foto: Fellskjøpet Agri

Flere av Felleskjøpet Agris butikker er berørt av streiken.

16. april 2023

Det er brudd i forhandlingene mellom NHO og Negotia (YS) i mellomoppgjøret og det vil derfor være streik fra mandag 17. april. Det berører 42 av Felleskjøpet Agri sine butikker butikker og kan påvirke åpningstidene. Det skriver selskapet i en pressemelding i kveld.

Negotia har meldt at de vil ta ut cirka 90 medlemmer ved Felleskjøpets butikker i streik fra mandag 17. april. Butikksjefer er foreløpig ikke omfattet av streiken. For 30 av butikkene vil vi klare å holde normal åpningstid hele den kommende uka, men ved 12 butikker vil det føre til avvikende åpningstider og et fåtall av våre butikker kan måtte stenge en eller flere dager per uke dersom streiken blir langvarig. Felleskjøpet ber kunder om å orientere seg om deres lokalavdeling blir berørt og ta nødvendige forholdsregler. 

Det er nå grunnlaget for matproduksjonen blir lagt 

– Dette er en svært viktig tid på året – både for våre kunder og for oss i Felleskjøpet. I tillegg til fortsatt lamming mange steder, er det meldt sol og varme temperaturer den kommende uka. Da starter den viktige våronna hvor grunnlaget for matproduksjonen blir lagt, sier Gard Olstad, direktør for detaljhandel i Felleskjøpet Agri, og fortsetter: 

– Ved de berørte butikkene vil vi legge til rette så godt vi kan for å opprettholde et godt tilbud til våre kunder, og sikre at vi forblir leveringsdyktige overfor den norske bonden og forbrukerne i denne viktige tiden.  

Felleskjøpet oppfordrer sine kunder til å ta nødvendige forholdsregler: 

– En eventuell utvidelse av streiken vet vi ennå ikke omfanget av, men det vil garantert bli krevende. Derfor er det lurt å sikre seg nødvendige driftsmidler umiddelbart, sier Olstad. 

En foreløpig oversikt over butikker som blir berørt:

Kilde: Pressemelding fra Felleskjøpet Agri