At frossenmat-produsenten Findus ønsker å gjøre en innsats for miljøet og kutter rødt kjøtt fra kantina, faller ikke i like god jord hos alle som jobber der, skriver Tønsberg Blad.
– Denne endringen var på ingen måte velkommen, og det er stort sett negativ stemning rundt det, sier tillitsvalgt hos Findus i Tønsberg, Elisabeth Syversen.
– Alt skal være så bærekraftig om dagen. Men sannheten er at fisken vi produserer blir slaktet i nord-Norge, så kjørt til Kina med båter hvor den blir behandlet og så tilbake igjen til Norge. Er det mer bærekraftig enn at en okse blir slaktet på en gård i Stokke, for så å bli fraktet til en Meny-butikk her i Vestfold?, spør Sivertsen
Åtte prosent rødt kjøtt i porteføljen
– Selv om vi ikke serverer rødt kjøtt, kan våre ansatte fritt velge alternativer slik som kylling. Rødt kjøtt har et høyt klimaavtrykk, og derfor synes vi det er viktig å begrense konsumet av dette, gjennom å tilby alternativer, sier regional HR manager i Findus, Cecilie Berggren,
– Vi i Findus er stolte over vår brede portefølje av produkter som hovedsakelig består av fryste grønnsaker, fisk og potet. Kun åtte prosent av porteføljen inneholder rødt kjøtt, sier Berggren.
Kilde: Tønsberg Blad