Kyr
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Fikk bot for brudd på mosjonskravet

13. januar 2019

En bonde i Agder har fått en bot på 54 240 kroner for brudd på dyrevelferdsloven, han har vedtatt boten og innrømmer at kyrne ikke har vært utendørs i de lovpålagte 8 uker de siste 3 årene. Det skriver Fædrelandsvennen.

-Det har totalt sett vært mellom 131 og 147 storfe på gården i denne perioden, og tallet på dyr som er omfattet av mosjonskravet ligger ikke langt under totaltallet, sier seksjonssjef Gunn Kristin Osaland hos Mattilsynet i Agder, til Fædrelandsvennen.
– I Agder har vi aldri tidligere vært ute for en slik sak. Den er alvorlig med tanke på størrelsen på gården og antall dyr, og fordi bonden har vært klar over lovbruddet i lang tid, sier Osaland

– Sommeren i fjor var så tørr at jeg ikke hadde noe å slippe dem ut til. På heia var det heller ikke mat. Men jeg har ikke tenkt til å krangle med Mattilsynet, sier bonden til avisen
– Kyrne får mosjon i fjøset, og de har det ikke vondt, mener bonden, som hevder at han i 2019 skal ha gjerdet inn et stort område som dyrene kan slippes ut på.

Kilde: Fædrelandsvennen