Foto: Espen Solli
Felleskjøpet Mat i Butikk. Nortura og Tine

Felleskjøpet utvider satsingen på mat

7. november 2022

Nå kommer bondens varer ut i bondens butikk fra helt nord til sør i landet.

Det unike samarbeidet mellom samvirkebedriftene Nortura, TINE og Felleskjøpet Agri vokser seg stadig større. Denne uka blir seks nye Felleskjøpet-avdelinger med i satsingen, og skal selge kvalitetsmat fra den norske bonden.

– Dette er et nytt steg i vår satsing på å bygge Felleskjøpet som en kanal hvor bonden også selger produktet sitt. Vi er allerede den største totalleverandøren av driftsmidlene bonden trenger for å produsere maten. Med denne nye utvidelsen får vi enda mer av bondens mat ut i bondens butikk, sier Trond Fidje, nordisk konserndirektør for detaljhandel i Felleskjøpet Agri.

Nye avdelinger selger mat

Dette er Felleskjøpet-avdelingene som fra 10. november innlemmes i matsatsingen: Årnes, Lillehammer, Lena, Bergen, Volda og Alta.

– Vi har fått flere spørsmål fra kunder, både bonden og den vanlige forbruker, om når vi skal begynne med matsalg. Nå er vi glade for å endelig kunne invitere inn til et enda bedre tilbud i butikken, sier butikksjef Hilde Kristin Haugen ved Felleskjøpet i Volda.

Torsdag 10. november inviterer hun og alle kollegene ved de nye mat-avdelingene til demonstrasjon og smaksprøver, med spesielt fokus på ost og spekemat.

Våren 2021 startet pilotprosjektet hvor utvalgte Felleskjøpet-butikker skulle selge kvalitetsmat fra bonden. Det var snakk om høykvalitetsvarer fra Norturas hotell- og restaurantsortiment.

Bredt utvalg

Pilotprosjektet ble raskt en suksess. Til nå har blant annet svinekjaker, kjøttkaker, velhengt spekeskinke fra Tynset og ekstra tjukke grillpølser vært smaksrike slagere i Felleskjøpets utvalgte butikker.

I februar i år kom også TINE inn i samarbeidet, og samtidig ble matsatsingen utvidet til å gjelde enda flere Felleskjøpet-avdelinger. Før den siste utvidelsen er kvalitetsvarene fra Nortura og TINE til salgs hos Felleskjøpet på Kløfta, Bø i Telemark, Hamar, Barkåker, Holstad, Eid, Ålesund, Trondheim og Mo i Rana.

Samtidig med utvidelsen av antall butikker, blir det også en smaksrik endring i utvalget av kvalitetsvarer fra Nortura og TINE.

– Grillsesongen er over for de aller fleste, og da flytter vi fokuset over på spekemat, noe som selvsagt passer ypperlig sammen med ostene vi allerede selger. Vi skal ta inn enda mer spekemat fra Nortura, som vil være i diskene sammen med den allerede velkjente Tronfjell-skinka, som tidligere har vunnet NM-gull, sier kategorisjef Trude Maurset Høgheim i Felleskjøpet Agri.

I samtlige regioner

Felleskjøpets undersøkelser viser at mattilbudet har slått veldig godt an i et bredt lag av kundemassen. Seks av ti kunder som handler mat fra kjølediskene er den vanlige forbrukeren. To av ti er bønder, og de siste to av ti er Felleskjøpets egne ansatte.

– Sju av ti kunder i våre butikker er forbrukere. Vår satsing på kvalitetsmat fra den norske bonden er et godt bidrag i å få kvalitetsprodukter fra våre eiere, som ikke er så lette å få tak i vanlige dagligvarebutikker, ut til folk flest. Med denne siste utvidelsen har vi fått matsatsingen ut i Felleskjøpet Agris samtlige regioner, og vi er fortsatt bare i startfasen, sier konserndirektør Trond Fidje.

Kilde: Pressemelding fra Felleskjøpet Agri