Illustrasjonsfoto: F. Meyer
Illustrasjonsfoto: F. Meyer

Felleskjøpet Agri overtar salget av Sil-All

20. februar 2023

Sil-All 4×4 og andre biologiske ensileringsmidler fra Lallemand SAS vil heretter bli solgt gjennom Felleskjøpet Agri.

– Vi er utrolig glade for avtalen som sikrer at våre kunder skal kunne fortsette å kjøpe sine biologiske ensileringsmidler, og at de norske storfebøndene kan få tilgang til biologiske ensileringsmidler som utvikler seg etter brukernes behov, sier Henrik Terp i Lallemand Animal Nutrition i Danmark.

– Grovfôret er det norske landbrukets største og viktigste ressurs, som grunnlag for produksjon av melk og kjøtt. Det har derfor meget stor økonomisk betydning for bonden å begrense tapet av sukker og protein, som skjer fra graset blir kutta til oksygenet i rundballen eller siloen er oppbrukt. Vi er derfor veldig glade for å ha fått med et bredt spekter av populære biologiske ensileringsmidler som kompletterer vårt sortiment av kjemiske og biologiske ensileringsmidler, sier Jan Håvard Kingsrød, Forretningsområdesjef Norden hos Felleskjøpet Agri.

Sil-All er et biologisk ensileringsmiddel med både bakterier og enzymer som sikrer rask gjæring og pH-senkning i grovfôret. Merkevaren, som har vært på markedet siden 2005, er markedsleder på biologiske ensileringsmidler i Norge. Sil-All er godkjent i økologisk produksjon.

– I tillegg til Sil-All 4×4, som er et godt kjent biologisk ensileringsmiddel i Norge, vil Felleskjøpet også selge den nye generasjonen biologiske produkter, nemlig Magniva Platinum 3 HC, som er tilpasset gress med et høyere tørrstoffinnhold. Det  inneholder en ny stamme bakterier, Hilgardi, som har vist seg å være sterkere mot gjær og sopp, sier Henrik Terp.

Kilde: Pressemelding fra Lallemand Nordic