Lessing av kunstgjødsel
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Får kjeft for å gjøre våronn

8. mai 2018

Kenneth Rindal opplever stadig å få kjeft fordi han ikke kun jobber fra kl. 8 til 16. i våronna, skriver Sandefjord Blad. Det er noen som gir meg fingeren. Noen prøver å stirre meg i senk fra terrassen. Andre peker seg til hodet for å vise at jeg bør bruke hodet og noen peker på klokka for å vise at de synes jeg bør gi meg for dagen. Det er ikke noe gøy, foreller han.

 

Rådgiver Amund Kind i Vestfold Bondelag forteller at de hvert år får tilbakemeldinger fra bønder som opplever det samme som Rindal fordi de må jobbe utenom «normale» arbeidstider. – Det gjelder særlig i år siden det er sein vår, sier Kind.  Politiet i Vestfold mottar en del klager på bønder som jobber fra svært tidlig om morgenen til seint på kvelden, og har derfor en tett dialog med Vestfold Bondelag. – Politiet vil ikke hindre lovlig næringsdrift og de har forståelse for at det må jobbes på kvelder og helligdager, sier Kind til Sandefjord Blad.

Vestfold Bondelag merker også at folk er mindre forståelsesfulle når det gjelder landbruk.
– Færre og færre har et forhold til hvordan jordbruk drives. Jeg tror folk må lære seg at det er dette som skal til for å produsere mat, sier Kind.

Les mer om møte mellom politiet og Vestfold Bondelag i fjor høst