Ola Elvestuen
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Elvestuen vil trolig avgjøre ulvekvoten

3. august 2018

Nærmere 30 klager er sendt inn på vedtakene fra rovviltnemndene i ulveområdene. Trolig havner saken på klima- og miljøminister Ola Elvestuens (V) bord.

Klagene er sendt Fylkesmannen etter at rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold fattet sitt vedtak om lisensfelling av ulv for vinteren 2018/2019 den 19. juni, skriver Nationen.

Rovviltnemndene besluttet da en lisenskvote på inntil tolv ulv utenfor ulvesonen og lisensjakt på tre ulveflokker innenfor ulvesonen, Slettåsreviret i Hedmark, Mangenreviret i Hedmark og Akershus, samt Hobølreviret i Østfold.

Seks berørte kommuner, landbruksorganisasjoner og interesseorganisasjoner for jaktinteresser og skogeiere mener uttaket er altfor lite.

På motsatt side er Verdens naturfond (WWF), Naturvernforbundet, Noah og andre mindre interesseorganisasjoner for ulv, som mener det er altfor stort.

– Når det er klager på begge sider, så vil jeg tro det mest sannsynlige er at vi opprettholder vårt vedtak og at det går videre til Klima- og miljødepartementet, sier leder Arnfinn Nergaard i rovviltnemnda i Hedmark.

Elvestuen vil derfor trolig måtte ta stilling til hvor mange ulv som kan felles til vinteren.

(©NTB)