Ola Elvestuen
Foto: Ingrid Eide / NTB scanpix

Elvestuen gir mer penger til felling av ulv

12. juli 2018

Klima- og miljødepartementet gir 500.000 kroner ekstra til å dekke utgiftene til skadefelling av ulv i Nord-Østerdal. Over 200 sauer er drept ulv hittil i år.

– Forsøk på skadefelling av ulv har pågått i lang tid, og det er stor fare for at fellingene vil trekke ut enda mer. For å gi fellingslaget i Nord-Østerdal sikkerhet for at de får dekket utgiftene til å gjennomføre skadefellingen, har jeg tildelt 500.000 kroner ekstra til Fylkesmannen i Hedmark, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Bevilgningen kommer på toppen av en tildeling på 1 million kroner som Fylkesmannen fikk tidligere i sommer til å dekke utgifter til skadefelling, tilsyn, kostnader til flytting av dyr og å holde dyr på inngjerdede områder.

Hittil i år er over 200 sauer drept av ulv i området, og siden mai har det blitt jobbet med å felle inntil tre ulver innenfor det beiteprioriterte området i Nord-Østerdal.

I juni ble en hannulv skutt i Rendalen av Statens naturoppsyn mens den angrep sau. Det antas derfor at det for øyeblikket nå er to ulver som opererer i området, som er stort og krevende å jakte i.

Elvestuen besøkte selv Nord-Østerdalen i begynnelsen av juli for å få en orientering av lokale beitebrukere og politikere.

(©NTB