Screen-9-23-2020_63730_PM

Bru tatt av flom, gårdsbruk kan bli isolert i en måned

23. september 2020

Etter at Nevernes bru ble tatt av flommen mandag er bygda Grønnfjelldal isolert. Der er det flere aktive gårdsbruk, blant annet Gunnhild Fagerjord og Eirik Langfors, som har et melkebruk med 25- 30 kyr. Nå har de fått beskjed om at det kan ta opp til en måned før ei ny bru kommer på plass.

Til Rana Blad sier Gunnhild Fagerjord  – Det vil gi oss store utfordringer. Vi skal levere om lag 2000 liter melk hver tredje dag. Jeg syns det er helt grusomt å må tømme den ut. Heldigvis fikk vi nylig en leveranse med kraftfôr.

– Vi får heller ikke inseminert kyrne, noe dyrelegen ofte gjør flere ganger i uka. Vi har kalving året rundt, og nå vet jeg ikke hvordan dette skal gå. En ting er at vi taper melk, men vi taper også på å ha kyr her som ikke er inseminerte, sier Fagerjord til Rana Blad.

Bonde, Leif Egil Amundsen som driver med kjøttfe i Grønfjelldalen sier til Rana Blad, – Det høres helt utrolig ut. Hadde det vært krig ville det vært en bru på plass der i løpet av et par dager, sier han.

Leif Egil har nok fôr, men får ikke sendt dyr som skulle vært levert til slakt, fordi de ikke kommer seg over på andre siden.

Les mer på TV2.no

Kilde: Rana Blad