Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Brøttum Almenning kjøpte storgård for 80 millioner.

20. februar 2019

Gammelstu Stai gård ble bygget i 1536 og er den dyreste landbrukseiendommen som ble lagt ut for salg i fjor. Onsdag ble den solgt til Brøttum Almenning for 80 millioner kroner.

Gammelstu Stai gård ligger i Stor-Elvdal i Østerdalen. Gården ble bygget i år 1536 og har vært i familien i 13. generasjoner. Nå er det slutt, skriver Nationen.

– Jeg kan bekrefte at Brøttum Almenning har kjøpt hele eiendommen for 80 millioner kroner, sier advokat Pål Johnsrud, i advokatfirmaet Johnsrud og Co AS, som selger eiendommen.

Bygdeallmenningen driver blant annet med tradisjonelt skogbruk, utbygging av områder- og bortfeste og salg av tomter til fritidsboliger.

Eiendommen består i sin helhet av Gammelstu Stai gård, Hirkjølen skog og Seljordet gård. Totalt har eiendommen et areal på 61.235 dekar med skog og mark 240 dekar dyrket mark, 180 dekar innmarksbeite og 45 dekar til annen bruk.

De nye eierne kan i tillegg glede seg over et gårdshotell, pølsemakeri, bakstehus og to fjøs. I tillegg finnes det en hovedbygning, et vånings- og redskapshus og en garasje på 170 kvadratmeter på gårdstunet.

Eiendommen ble lagt ut i mai fjor med en prisantydning på 102 millioner kroner. Det var den dyreste landbrukseiendom som ble lagt ut det åpne markedet i fjor. Eiendommen hadde 25 interessenter, fire deltok i budrunden.

(©NTB)