Foto: Torbjørn Tandberg
Foto: Torbjørn Tandberg

Borch vil ha et bredt politisk flertall bak opptrappingsplan for jordbruket

30. januar 2023

På det store bondemøtet på Varhaug i kveld, sa Sandra Borch at hun vil ha et bredt politisk flertall bak den opptrappingsplanen for inntektene i jordbruket som skal legges fram.

 Du kan følge møtet direkte her

-Nå må vi slutte å snakke om Grytten, nå må vi gjøre politiske valg, sa Sandra Borch i sin innledning på Varhaug. Vi skal levere en opptrappingsplan, det må det ikke være noen tvil om. Min viktigste jobb er å få til et bredt politisk flertall bak planen, og det vil si flere enn SV. På spørsmål fra møteleder Tom Hetland etter innledningen om hvem hun ville ha med seg i Stortinget, svarte Borch at hun helst ville ha med alle, men innså at det ville bli vanskelig. Men det må ikke bli slik at opptrappingsplanen kan avlyses ved et regjeringsskifte, svarte Borch

Om årets jordbruksoppgjør sa hun at de ikke trengte en opptrappingsplan for å levere 10,9 milliarder i fjor. Om vi ikke har en plan kan vi også levere et godt oppgjør i år også. Grunnlagsarbeidet for årets oppgjør er godt i gang i tillegg til inntekt vil det inneholde tema som strukturtiltak, kvotetak m.m.