Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Borch åpner for lengre ulvejakt

12. februar 2022

Landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) sier det kan bli aktuelt å utvide jaktperioden for ulv, som ble innskrenket av rettssaken om fellingsvedtaket. På første jaktdag er det felt ni ulver.

– Hvis det er behov tenker jeg det er naturlig å utvide jaktperioden. Gårsdagen gikk til å iverksette tiltak, og nå jobber departementene på spreng, sier Borch til Nationen.

I utgangspunktet er fellingsperioden for ulv innenfor ulvesonen 1. januar til og med 15. februar. En utvidelse av denne vil være i strid med rovviltforskriften.

I en dom fra Oslo tingrett i januar ble vedtaket om lisensfelling av 25 ulver innenfor sonen kjent ugyldig. Det var flere dyrevernorganisasjoner som stevnet staten for å stanse fellingen. Staten vant imidlertid fram i lagmannsretten i en dom som ble avsagt fredag, men da var det kun få dager igjen av fellingsperioden.

Hittil er ni av de 25 ulvene felt, alle sammen i revirene Hornmoen og Slettås. Det er foreløpig ikke skutt noen ulver innenfor revirene Rømskog og Bograngen.

(©NTB)