Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Bøndene samler seg på Stiklestad igjen

4. april 2022

Snart 1 000 år etter at bondehæren tok knekken på Olav Haraldsson, samles trønderske bønder igjen på Stiklestad.  Bondehøvdingene Bjørn Gimming og Kjersti Hoff møter landbruks- og matminister Sandra Borch. Fra Stortinget kommer Per Vidar Kjølmoen (AP) og Torgeir Knag Fylkesnes (SV). Om ikke det er nok, deltar også en bondeopprører  og en lege med sterke meninger om mat.

Aldri har spenningen foran et jordbruksoppgjør vært større, og det er også meget sjelden at aktørene møtes til debatt så nært opp til starten på jordbruksforhandlingene. Så alle som er interessert i mat og jordbruk bør ta turen til Stiklestad tirsdag kveld kl 19.30.

Bondehæren anno 2022 stiller hverken med øks eller høygafler, men har ambisjoner om å vinne både slaget og saken denne gangen. Kongen er trygg, men vi er klar for å utfordre myndighetene!, skriver arrangøren i ei pressemelding.

Etter innledninger fra blant andre  landbruks- og matminister Sandra Borch og bondelagsleder Bjørn Gimming, braker det løs med debatt ledet av kommentator Nationen Hans Bårdgård.

Følgende deltar i panelet:

Landbruks- og matminister Sandra Borch
Leder i Norges Bondelag Bjørn Gimming
Leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag Kjersti Hoff
Lege og grunnlegger av EAT Gunhild Stordalen
Gårdbruker Ola Berthling Lie-Husby
Landbrukspolitisk talsperson i SV Torgeir K. Fylkesnes
Gruppeleder i Trøndelag Høyre Pål Sæther Eiden
Landbrukspolitisk talsperson i AP Per Vidar Kjølmoen

Det er Verdal Bondelag som har tatt initiativet til møtet og som står som hovedarrangør. Leder i Verdal Bondelag Marit Anna Morken sier til Landbruk24 at hun gleder seg til møtet og hun håper å få noen konkrete svar fra deltakerne. Og ikke minst forventer hun at politikerne tar innover seg den alvorlige situasjonen næringa står. -Skjer det ikke noe nå, så kommer det til å forsvinne alvorlig mange bønder innen kort tid. sier Morken.

Landbruk24 vil være på plass og formidle mest mulig av det som skjer på Stiklestad tirsdag kveld.

Du kan også følge møtet direkte på Facebook-siden til Verdal Bondelag

Les mer om arrangementet her