Norges lover
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bonden anker dommen i Gartnerhallen-saken

15. april 2018

En bonde og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen er dømt til nesten seks års fengsel for underslag av 49 millioner kroner. Bonden har valgt å anke.
Bonden ble dømt til fem år og ti måneders fengsel i Oslo tingrett i starten av april, skriver Nationen.

– Min klient har anket dommen fordi han mener han er uskyldig. Han ønsket å lese dommen grundig før han anket, sier bondens advokat Rasmus Dannevig Woxholt.

Regnskapssjefen har på sin side erkjent straffskyld og ønsker ikke å anke. Han er dømt til fire års fengsel. Både bonden og regnskapssjefen er dessuten dømt til å betale Gartnerhallen 48,2 millioner kroner i erstatning for økonomisk tap.

Den tidligere regnskapssjefen har innrømmet å urettmessig ha utbetalt om lag 49 millioner kroner fra frukt- og grøntselskapet, og har erkjent straffskyld for grovt underslag.

Det aller meste av pengene ble utbetalt til den meddømte bonden, mens regnskapssjefen selv beholdt 3,3 millioner kroner. Bonden erkjente ikke straffskyld for heleri, og mente utbetalingene var lån. Han erkjente imidlertid straffskyld for en mindre tiltalepost om forsikringsbedrageri på 925.000 kroner. Han avviste at han hadde utsatt den tidligere regnskapssjefen for utilbørlig press.

(©NTB)