Ulv som er skutt
Illustrasjonsfoto: Politiet / NTB scanpix

Bonde skjøt ulv på inngjerdet beite i Sør-Odal.

2. juli 2019

En ulv som hadde kommet inn på et sauebeite i Sør-Odal i Hedmark, ble tirsdag skutt av bonden som eier sauene. Politiet har startet etterforskning.

Bonden som skjøt ulven, eide både det innhegnede beitet på Sander i Sør-Odal i Hedmark og sauene, opplyser Innlandet politidistrikt tirsdag morgen. Det var ham som selv meldte fra til politiet rett før klokka 6 tirsdag.

Ulven ble erklært død på stedet.

Politiet opplyser tirsdag formiddag at det er igangsatt startet etterforskning av forholdet og at kriminalteknikere er på stedet for å sikre spor som kan belyse hva som skjedde noen timer tidligere. Man kan bare ta livet av rovdyr når det pågår et «direkte angrep på bufe, tamrein, gris, hund og fjærfe» eller når det «anses påkrevd for å fjerne en aktuell og betydelig fare for skade på person», ifølge naturmangfoldloven.

Ulven vil bli undersøkt med tanke på å finne ut hvordan den er skutt, og hvilken identitet den har. Vitner har så langt opplyst at ulven befant seg inne i en innhegning sammen med sau, og at den ble skutt der. Det er ikke funnet død eller skadd sau på stedet, opplyser politiet.

– Fylkesmannens miljøvernavdeling og Statens naturoppsyn er rutinemessig også varslet om forholdet, skriver politidistriktet i en pressemelding.

(©NTB)